Over ons bedrijf


DWB Overslag is een familiebedrijf gespecialiseerd in het laden en lossen van binnenvaartschepen en actief in grondwerken.


Bart De Weweire heeft het overslagbedrijf opgestart in 2010. Later in 2015 en 2016 zijn ook Thomas en Alexander De Weweire, de 2 zonen, in de zaak gestapt. Zo groeide de zaak uit tot een familiebedrijf. We zijn actief in verschillende havens zoals Gent, Antwerpen, Brugge en Terneuzen. Ook aan kleinere waterwegen kan u ons terugvinden zoals in Lovendegem, Aalter, Oudenaarde, etc. Op verschillende locaties in Vlaanderen zijn we ook te vinden met rupskranen voor grondwerken.

Als bedrijf kunnen wij volledig zelfstandig tewerk. Met ons ruim aanbod overslagkranen, rupskranen, schrankladers, een tractor met dumperkar en een vrachtwagen met dieplader zijn wij zeer flexibel in uitvoer en verplaatsing. Dat wil zeggen dat wij aan gelijk welke kade een schip kunnen laden, lossen en borstelschoon achterlaten.

Binnen ons bedrijf is iedereen extreem gedreven. Zo is Bart zijn favoriet in de kraan, net als die van Thomas. Uiteraard deinzen ze niet terug om met de schrankladers aan de slag te gaan. Alexander's meest geliefde plek is dan weer achter de stuurhendels van de Bobcat schrankladers, maar ook hij is zeker even enthousiast op de kraan. Hier en daar is zelf ons 'moeder des huizes' Martine te vinden in één van onze schrankladers of is ze met de veegborstel aan het werk om alles borstelschoon achter te laten in het ruim en aan de kade.